Blog

Een nieuw salon kiezen verloopt eens zo vlot met deze tips

Soms is er gewoon té veel keuze…

Overweldigend, zo valt het aanbod in de gemiddelde meubelzaak het best te omschrijven. Vooral bij Zetels De Man in Dendermonde, want met maar liefst 2.000 m² toonzaal boordevol sofa’s en relaxzetels is 1 salon kiezen niet eenvoudig. Ze zijn gewoon allemaal mooi, kwalitatief en comfortabel. Toch zijn er wel wat handige tips om de zoektocht naar je droomsalon te vereenvoudigen.

Bepaal de functie van je salon

Niet elk salon heeft dezelfde functie of wordt op dezelfde manier gebruikt. Ga je vooral met bezoek in het salon zitten, lees je graag in de zetel, of lig je wel eens graag languit op de bank? Hoe je je salon gebruikt, zal in grote mate bepalen welke afmetingen, bekleding en opties je best kiest.

Meten & tekenen

De afmetingen van je nieuwe salon zijn met stip het belangrijkste keuzecriterium. Daarbij moet je niet alleen rekening houden met de beschikbare ruimte, maar ook met het aantal zitplaatsen dat je graag in je living zou voorzien. Je telt best even na hoeveel zitplaatsen je huidige salon telt om te bepalen of dat aantal volstaat of uitgebreid moet worden in je nieuwe salon.

Even de beschikbare ruimte opmeten is ook niet onbelangrijk. Zeker bij hoekzetels en gebogen zetelopstellingen is het vooraf soms moeilijk in te schatten of het salon wel in de kamer zal passen. Ook de nodige beenruimte en loopruimte rond de zetel mag je namelijk niet vergeten. Een plannetje tekenen met daarop de afmetingen van je living en enkele foto’s van de ruimte meebrengen naar de showroom is bijzonder handig.

Tip:
Een salon gezien dat je aanspreekt? Teken de afmetingen thuis eens uit op de vloer met afwasbaar krijt of knip de afmetingen uit een laken of een groot vel papier om de volledige opstelling te visualiseren voor je een bestelling plaatst.

Kies de bekleding en de kleur

Stof, leder, kunstleder… Voor de bekleding van je zetels heb je heel wat keuze. Uiteraard is die keuze vooral een kwestie van persoonlijke smaak en budget, maar denk je ook aan onderhoudsvriendelijkheid achteraf? Ben je een trotse ouder van spelende kindjes of de fiere eigenaar van zetelgekke viervoeters, dan kies je misschien beter voor een gepaste bekleding die je gemakkelijk kan afkuisen.

De voor- en nadelen van de verschillende bekledingen

Hou je van luxe en stijl, dan is een echt lederen salon een absolute aanrader. Lederen zetels zijn altijd een eyecatcher in een interieur.  Bovendien is leder een duurzaam materiaal waar je heel lang plezier van hebt.  Lees zeker onze onderhoudstips voor lederen salons, want met regelmatig onderhoud blijft je lederen eyecatcher er jaren mooi uitzien!

In tegenstelling tot leder vergt een kunstlederen salon minder onderhoud. Een vochtige doek volstaat meestal om de zetel te reinigen. Ook de stevigheid en de verhoogde krasvastheid van het materiaal is een dikke plus.

Naast het budgetvriendelijke prijskaartje is vooral de warme uitstraling een groot voordeel van een stoffen salon. Een stoffen salon kiezen, is kiezen voor instant sfeer en gezelligheid

Al een kleurtje in gedachten?

Nu nog de kleur van je salon kiezen. Ook daar heb je heel wat keuze in. Bij elke materiaalsoort is immers een brede waaier aan kleuren en motieven mogelijk. Ook voor de kleurkeuze zijn er enkele aandachtspunten die je best in gedachten houdt:

  • De kleur van je zetel kan er thuis iets anders uitzien dan in de showroom. De verlichting in onze toonzaal en die bij je thuis hebben misschien niet exact dezelfde lichtkleur.
  • Kies een kleur die past bij de rest van je interieur, maar denk er ook aan dat je die accentmuur later misschien nog eens in een ander kleurtje wil schilderen…
  • Een wit salon ziet er knap en strak uit, maar met spelende kindjes in huis is er natuurlijk altijd kans op vlekken. Maar ook hiervoor hebben wij een oplossing : Protexx, onze aanvullende vlekkenservice. Uw verzekering tegen vlekken dus! Kinderen én een witte zetel? Dat gaat dus perfect samen!
  • Niet zeker of je favoriete salon in je woonkamer zal passen? De interieurstyliste van Zetels De Man kan je ook bij je thuis laten langskomen voor interieuradvies!

Testen, testen en nog eens testen…

Zitcomfort voor alles, want je wil toch een comfortabel salon kiezen waar je écht goed in zit? Test daarom eerst enkele zetels in de showroom van Zetels De Man uit en vertel onze adviseurs welke sofa je het meest comfortabele vindt. In de meeste salons kunnen we bijvoorbeeld de hardheid van de zitkussens aanpassen en op verschillende van onze modellen is maatwerk mogelijk! Je kan met andere woorden het comfort van de ene zetel combineren met de look van een andere.

Het kan zelfs nog gekker, want je kan ook een relaxfauteuil in je salon laten integreren. Maar wees gewaarschuwd, de kans bestaat dat je dan nooit meer uit je zetel wil komen…

Een nieuw salon kiezen? Laat je adviseren!

Kom vooral eens langs in onze showroom. Kijken kost niets en je mag al onze zetels persoonlijk uittesten. Spreek ook gerust een van onze medewerkers aan om je bij je keuze te assisteren. Zij kunnen je alles over je favoriet salon vertellen, de mogelijke opties toelichten en je een vrijblijvende prijsofferte meegeven.

Gerelateerde artikels
NIEUW Jong Wonen collectie
NIEUW Jong Wonen collectie
Salonactie! 1 geïntegreerde relax + 1 relax gratis
Salonactie! 1 geïntegreerde relax + 1 relax gratis
1 geïntegreerde relax kopen, 1 relax gratis
1 geïntegreerde relax kopen, 1 relax gratis
In februari, gratis vlekkengarantie!
In februari, gratis vlekkengarantie!
November = relaxmaand | 21% BTW op relaxen
November = relaxmaand | 21% BTW op relaxen
Zit je wel goed?
Zit je wel goed?
Heb jij pijn aan de heup?
Heb jij pijn aan de heup?