Blog

4 tips: Eerste Hulp Bij Tuinmeubelen Kopen

Tuinmeubelen kopen, 4 praktische tips

Meer dan ooit genieten we van onze eigen tuin en ons terras. Essentieel om te aperitieven, loungen, zonnen of gezellig te tafelen…? De juiste tuinmeubelen kopen. Als expert in zitcomfort geven we je enkele concrete tips mee. Voor meer hulp, kan je uiteraard in onze toonzaal terecht.

 

1. Tuinmeubelen kopen, is zitcomfort checken!

Koop je een nieuwe loungeset, dan zal je hier ongetwijfeld uren in vertoeven. Als zitspecialist kunnen we het niet genoeg benadrukken. Test je zitmeubelen voor buiten alvorens je ze koopt en zorg dat ze goed zitten. Niets erger dan een loungeset kopen, waar je je niet comfortabel in voelt. Ga dus bij een loungeset voor een comfortabele rugleuning en let op de hardheid van de kussens.

Ligbedden voor in de tuin of terrasGezellig tafelen met de tuinmeubelen van Zetels De ManLoungeset in hoek bij Zetels De Man

2. Wat met onderhoud?

Staan je tuinmeubelen overdekt of laat je ze een hele zomer (en winter) buitenstaan? Dit is een belangrijke factor bij de materiaalkeuze van je buitenmeubelen, want invloeden als zonlicht, wind of regen kunnen een grote impact hebben bij de staat ervan. Buiten krijgen ze heel wat te verduren. Toch zijn er buitenmeubelen die speciaal resistent gemaakt zijn tegen weersinvloeden. Koop daarom meubelen van zeer goede kwaliteit en kies weersbestendige materialen, zoals kunststof, wicker, hardhout en aluminium. Goede buitenmeubels kunnen best prijzig zijn, maar zo weet je dat je ook meubels kiest die jaren meegaan, in tegenstelling tot goedkopere tuinsetjes uit bouwmarkten. Houten meubels kan je eventueel voorzien van beits, verf, was of olie, maar dit hoeft niet. Natuurlijk hardhout verkleurt na verloop van tijd op natuurlijke wijze. Bij tuinmeubels in aluminium heb je vaak genoeg aan een een zachte reiniger om ze schoon te maken.

Zorg er ook voor dat de kussens die je koopt tegen een regenbui kunnen. Het is niet de bedoeling dat ze een heel jaar buiten blijven liggen, maar als je voor all-weather kussens gaat, dan hoef je niet naar huis te rennen bij een spatje regen om je kussens op te bergen.

Houten tafel met bankLoungeset bij Zetels De Man

3. Welke tuinmeubelen passen bij mijn ruimte?

Wanneer je een grotere tuin of terras hebt, hoef je je niet te veel zorgen te maken. Dan kan je perfect gaan voor een grotere loungeset, een lange tafel voor meerdere personen of bijvoorbeeld een zonnebed voor 2 personen. Het is erg fijn om buiten een extra ruimte te creëren, die echt een functie heeft. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe tuintafel en stoelen voor op je terras, dan is het goed om na te denken over de plaats van een buitenkeuken of een barbecue. Zo krijg je buiten een volwaardige eetruimte. Of ben je van plan om een loungeset te kopen? Denk dan na over bloempotten en decoratie zoals windlichten en kaarsen om je ruimte volledig in te richten als buitensalon.

Woon je in een appartement en heb je een kleiner terras of stadstuin? Dan is het verstandig om compactere tuinmeubelen te kopen, die niet te zwaar ogen. Meet je ruimte goed op alvorens je een meubelwinkel bezoekt.

Loungeset arm met lades bij Zetels De ManZonnebed voor 2 personen - Zetels De Man

 

4. Een eyecatcher of liever subtiel?

Heb je een rustieke landelijke tuin of een strakke moderne tuin? Denk na over de sfeer die je wil creëren en koop je tuinmeubelen op basis van je materialen en planten. Je kan gaan voor een echte eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een moderne loungeset of een strakke tafel en stoelen of voor subtieler exemplaar.

Moderne loungeset bij Zetels De ManLoungeset Zetels De ManModerne loungeset bij Zetels De Man

 

Op zoek naar tuininspiratie

Laat je inspireren door onze catalogus tuinmeubelen of breng een bezoek aan onze toonzaal in Dendermonde. De nieuwste collectie tuinmeubelen zijn leverbaar binnen de week.