Blog

Een boxspring bed of een klassiek bed met lattenbodem?

Kies het bed dat aan je verwachtingen voldoet

Boxspring bedden zijn tegenwoordig erg in trek. Het boxspring bed verdringt zelfs bijna het “klassieke” bed met lattenbodem uit de Belgische slaapkamers. Of jouw volgende bed ook een boxspring wordt? De keuze is aan jou, maar weet je wel waarvoor je dan juist kiest? Onze slaapspecialisten lichten de verschillen tussen boxsprings en traditionele bedden even nader toe.

Het onderscheid tussen een bed met lattenbodem en een boxspring

Een boxspring is een extra hoog en dubbeldik bed. Het bestaat uit een boxspringbodem met daarop een matras, waardoor je meestal een stuk hoger ligt dan in een traditioneel bed met lattenbodem. Het geheel kan zelfs nog aangevuld worden met een topmatras.

Een boxspring bed garandeert maximaal slaapcomfort, omdat niet alleen de matras, maar ook de bodem “meeveert”. Een boxspringbodem bestaat namelijk doorgaans uit een spiraalbodem en pocketveren. Die binnenvering is in elk geval een essentieel kenmerk. Laat je dus niet vangen aan een bed met een afgesloten box onderaan zonder binnenvering, want dan heb je technisch gezien geen echte boxspring en hoogst waarschijnlijk niet dezelfde comfortgarantie.

Het traditionele bed bestaat uit een bedomranding (het bedframe) met daarin een spiraal- of lattenbodem. De combinatie tussen de matras en die bodem, bepaalt het slaapcomfort. De verschillende zones zorgen voor de juiste drukverdeling en de open structuur voor de ventilatie

Welk type bed je dan best kiest?

De keuze hangt volledig af van je persoonlijke smaak. Zolang je je goed laat adviseren en bij een betrouwbare leverancier zoals Zetels De Man aanklopt, hoef je je geen zorgen te maken over een goede nachtrust. Mits de juiste materiaalkeuzes zijn beide systemen qua comfort evenwaardig.

Waarom boxspring bedden dan toch zo populair zijn?

 

  • De instaphoogte is vaak hoger bij een boxspring dan bij een klassiek bed.
  • De boxspring kan qua stijl volledig afgestemd worden op de rest van je slaapkamer.
  • Met een topmatras verleng je de levensduur van je boxspring en slaap je dubbel zo zacht.
  • Veel hotels kiezen voor boxspring bedden. Wil je thuis ook van de luxueuze “hotel experience” genieten, dan is zo’n boxspring bed in huis halen de eerste stap.
  • Door de open verenconstructie is een goede ventilatie verzekerd.

Waarom een klassiek bed ook een goede keuze is

  • Een klassiek bed zonder stoffen omranding en bekleding is gemakkelijker stof- en vlekvrij te houden.
  • Is je interieur minimalistisch en “luchtig” te noemen, dan zal een lichtgewicht bedframe mogelijks beter in de ruimte passen dan een “massieve” boxspring.
  • Het prijskaartje van een traditioneel bed is doorgaans beduidend lager dan dat van een boxspring bed.

Doe zelf de test!

Zowel voor boxspring bedden als voor traditionele bedden met lattenbodems zijn er heel wat argumenten pro en contra op te sommen. Er zit dus maar 1 ding op…

Kom langs in onze slaapwinkel in Dendermonde en test al onze bedden, matrassen en systemen persoonlijk uit. Zo ben je écht zeker dat je een bed kiest dat echt bij je past. Onze adviseurs beantwoorden bovendien meteen al je vragen.

Gerelateerde artikels
Slaap als een roosje in ons vernieuwd slaapcomfort!
Slaap als een roosje in ons vernieuwd slaapcomfort!
4 slaaptips voor de kortste nacht van het jaar
4 slaaptips voor de kortste nacht van het jaar
Welke matras kiezen en waarop je best let bij de aankoop?
Welke matras kiezen en waarop je best let bij de aankoop?